dilluns, 3 de desembre del 2012

Just o injust?

Avui ha vingut el Josep Miquel per fer-nos un taller anomenat "Just o Injust". Ens ha plantejat un joc de simulació, altament competitiu, que reproduïa la divisió del treball, la productivitat i les relacions comercials entre diferents països.
Primer de tot, hem començat fent una pluja d'idees i parlant del què sabíem sobre aquest tema. Seguidament, hem portat a terme l'activitat i per això, ens hem dividit en sis petits grups. A cada un se'ns ha distribuït a l'atzar una bossa amb materials (paper, regles, tisores, etc.) que simbolitzaven la tecnologia i/o la matèria primera. Estava molt desigualment repartida ja que uns tenien moltes eines, però poc paper i d'altres al contrari. Amb el material que ens ha tocat i amb el que poguéssim aconseguir mitjançant negociacions amb els altres grups, havíem de produir el màxim de figures de paper que un cop elaborades les vendríem al Josep Miquel a un preu anteriorment estipulat.
En el decurs del joc han anat passant "coses" (fluctucions de preus, descobriment de nous jaciments, informació privilegidada, etc). Ha guanyat el grup que tenia més diners.
Ha estat un taller molt interessant ja que hem pogut conèixer la dinàmica del comerç internacional i algunes de les causes del fenomen migratori sud-nord, hem identificat alguns dels obstacles principals als que s'enfronten països pobres per millorar la seva situació i hem estudiat algunes alternatives com ara el comerç just.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada