dimarts, 15 de gener del 2013

La conferència de la Tina


La Tina, el passat dilluns 14 de gener,  ens va fer la conferència de”L’ou i la gallina”. Ens va explicar que fa 10.000 anys, al Vietnam van començar a domesticar-les i a Egipte van crear la indústria de l’ou. També al cap d’un temps, es va començar a menjar pollastre. A la Península Ibèrica només fa 2.700 anys que el pollastre forma part de la dieta.
Es veu que hi ha 27.000 milions d’espècies de gallines. A Catalunya hi ha tres espècies autòctones: l’empordanesa, la penedesenca i la del Prat de Llobregat, també anomenada “Pota blava”. Ens va comentar que la cria pot ser: en gàbies, en granges, camperes i/o ecològica.
A part d’això, també ens va explicar uns trucs per saber si un ou es fresc o no i ens va dir la manera com ho havíem de fer per llegir un ou, ja que té uns números però aquests tenen un significat. De sorpresa ens va portar una gallina Nagasaki.
La Tina s’ho va preparar molt bé i ens va fer l’explicació mitjançant un programa d’ordinador. A més, també va portar-ho molt ben resumit en una cartolina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada