La Tina, el passat
dilluns 14 de gener, ens va fer la conferència
de”L’ou i la gallina”. Ens va explicar que fa 10.000 anys, al Vietnam van
començar a domesticar-les i a Egipte van crear la indústria de l’ou. També al cap
d’un temps, es va començar a menjar pollastre. A la Península Ibèrica només fa
2.700 anys que el pollastre forma part de la dieta.
Es veu que hi ha
27.000 milions d’espècies de gallines. A Catalunya hi ha tres espècies
autòctones: l’empordanesa, la penedesenca i la del Prat de Llobregat, també
anomenada “Pota blava”. Ens va comentar que la cria pot ser: en gàbies, en
granges, camperes i/o ecològica.
A part d’això,
també ens va explicar uns trucs per saber si un ou es fresc o no i ens va dir
la manera com ho havíem de fer per llegir un ou, ja que té uns números però
aquests tenen un significat. De sorpresa ens va portar una gallina Nagasaki.
La Tina s’ho va preparar
molt bé i ens va fer l’explicació mitjançant un programa d’ordinador. A més,
també va portar-ho molt ben resumit en una cartolina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada